Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ψ

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες γνώρισε την αποθέωση από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην γενέτειρά του, Μαρ ντελ Πλάτα. 

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, περίπου 150.000 άτομα βρέθηκαν σε μια παραλία της πόλης, που αποτελεί παραδοσιακό τόπο συγκέντρωσης και όπου τοποθετήθηκαν γιγαντιαίες οθόνες, προκειμένου οι κάτοικοι να παρακολουθούν τους αγώνες της «αλμπισελέστε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. ΄

Όταν ανέβηκε στη σκηνή, ο 30χρονος Μαρτίνες, ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δήλωσε υπερήφανος που είναι ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής από την πόλη του: «Οχι μόνο για εμένα, αλλά για όλα τα παιδιά, τους μικρούς τερματοφύλακες, που ονειρεύονται να πάνε για το τέταρτο αστέρι».

Ερωτηθείς για την ψυχοφθόρα διαδικασίας των πέναλτι, τόνισε ότι φρόντισε να αποσπά την προσοχή των Γάλλων,  όπως είχε κάνει το 2021 στο Κόπα Αμέρικα που κατέκτησε η Αργεντινή στην Βραζιλία.

«Στα πέναλτι γίνομαι δυνατός και ξέρω ότι οι άνθρωποι με σέβονται, το ξέρω γιατί μου το έχουν πει αντίπαλοι παίκτες», είπε ο Μαρτίνες και πρόσθεσε: «Και όταν πρόκειται για το πρώτο πέναλτι ενός τελικού Μουντιάλ, ξέρεις ότι ο άλλος θα είναι πολύ νευρικός, οπότε προσπαθώ να σπρώξω την μπάλα λίγο μακριά, να του μιλήσω»...

Στη συνέχεια και κατόπιν... λαϊκής απαίτησης, προκάλεσε... πανζουρλισμό, όταν μιμήθηκε τις κινήσεις που έκανε στον τελικό, με τα μικρά χορευτικά βήματα, μετά τα χαμένα πέναλτι των Γάλλων.

sdna.gr