Τηλεόραση Ραδιόφωνο
8θιυ

Την συνέχιση, επέκταση και εμπέδωση του έργου που επιτεύχθηκε τα τελευταία δεκαέξι χρόνια από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Β’ δήλωσε πως επιθυμεί ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μιλώντας σε εκδήλωση στη Παλαιά Ηλεκτρική,  το βράδυ του Σαββάτου, ανέφερε πως είναι πολλοί και ανάμεσα στους συνυποψηφίους του που δεν θεωρούν ότι το έργο του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου πρέπει να συνεχιστεί και πως αυτός είχε  να αντιμετωπίσει μεγάλη αντίθεση στην ίδρυση της Θεολογικής Σχολής. Πρόσθεσε πως πρέπει να διατηρηθεί ο χαρακτήρας και η παράδοση της κυπριακής Εκκλησίας. 

Τα τελευταία χρόνια, όπως είπε, γινόμαστε μάρτυρες καθημερινής  περιοδείας λειψάνων και εικόνων σε ολόκληρη την Κύπρο. Δεν είναι, είπε, «αυτή η θρησκευτικότητα του λαού μας».

Αναφέρθηκε και στον παραδοσιακό μοναχισμό στο Σταυροβούνι, στην Τροοδίτισσα, στην Χρυσορογιάτισσα  και μίλησε για περιπτώσεις κατά τις οποίες  παίρνουν κρυφά από τους γονείς τα παιδιά, τα «βάζουν σε ένα μοναστήρι από το οποίο δεν τους επιτρέπουν  να βγουν έστω και αν πέθαινε οποιοσδήποτε συγγενής τους».

Αυτό είπε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είναι κάτι που δεν αναφέρεται στην ελευθερία του Χριστιανισμού αλλά και σε αυτό που είπε ο Χριστός ότι «όποιος θέλει πίσω μου να έρθει».

Την παραδοσιακή θρησκευτικότητα της Κύπρου διεμήνυσε ο Πάφου Γεώργιος «θα την κρατήσουμε σε περίπτωσης εκλογής μου στο ύπατο αξίωμα της εκκλησίας».  

Επιπρόσθετα ανακοίνωσε πως το φιλανθρωπικό έργο θα συνεχιστεί και εκεί που υπάρχουν δυνατότητες στην Αρχιεπισκοπή περισσότερο από ότι στην Μητρόπολη Πάφου. Υπήρξαν, τόνισε πολλά κληροδοτήματα στην Αρχιεπισκοπή , άνθρωποι που άφησαν πολλές περιουσίες τόσο στα παιδιά τους όσο και στην Εκκλησία, είτε γιατί άλλοι ήσαν άτεκνοι,  είτε γιατί έκαναν κάποιο τάμα.

Αυτό, είπε, θα συνεχίσει να γίνεται και θα επεκταθεί ενώ και το έργο που δημιούργησε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος με τις φοιτητικές εστίες στην Λεμεσό και πάλι θα συνεχιστεί, κατέληξε.