Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πετεβινος

O υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή. Αναφέρθηκε κυρίως στα όσα αφορούν στο «αιώνιο» ντέρμπι με την Ομόνοια, στην παρουσία του κόσμου του ΑΠΟΕΛ, τα αγωνιστικά και πολλά άλλα.

«Τα διαθέσιμα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ είναι κοντά στις 16.500 άμα είναι παιχνίδι με ζώνες ασφαλείας. Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο, αν αφαιρέσω τις ένδοξες εποχές πριν από το 2006. Πότε είχαμε τέτοια ζήτηση εισιτηρίων και τέτοιους αριθμούς όσον αφορά σε αγώνα πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα. Το ξεκαθαρίζω αυτό, διότι ίσως να είχαμε περισσότερα σε αγώνα που κρινόταν πρωτάθλημα. Έχουν προπωληθεί περίπου 14.500 εισιτήρια και έχουν απομείνει ελάχιστα, γύρω στα 1.500», είπε αρχικά όσον αφορά στον «πανζουρλισμό» (με την καλή έννοια) όσον αφορά στο θέμα της προπώλησης.

«Παρακαλώ τον κόσμο να έρθει έγκαιρα στο γήπεδο αν μείνουν διαθέσιμα εισιτήρια. Θα υπάρχουν ταμεία ανοικτά, αλλά ας προμηθευτούν εισιτήρια από πριν και να μην έρθουν τελευταία στιγμή στο γήπεδο και υποστούν ταλαιπωρία», πρόσθεσε και συνέχισε για τα αγωνιστικά:

«Μπήκαμε πλέον με πλήρη προσήλωση στον επόμενο αντίπαλο. Δεδομένοι απόντες οι Τσεμπάκ (σ.σ. που είναι και τιμωρημένος) και Μορέιρα. Αξιολογούνται οι Σούσιτς και Φεράρι μέχρι αύριο και αν κρίνει πως είναι έτοιμοι θα τους πάρει. Δεν αναφέρω τον Μπέλετς που μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα και αισθάνεται εντάξει. Εύχομαι πως δεν θα προστεθεί κάποιος άλλος τραυματίας στη λίστα και να μπορέσει ο κ. Βλάνταν Μιλόγεβιτς να επιλέξει τους 23 που θεωρεί πιο έτοιμους».

Για τους αυξημένους χρόνους καθυστερήσεων στο Μουντιάλ και αν κρίνει ότι θα ήταν καλό να εφαρμοστεί η τακτική αυτή και στην Κύπρο: «Άκουσα τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Κολίνα. Ο άνθρωπος είπε πως πρέπει να διαχωρίσουμε τους χρόνους. Υπάρχει ο χρόνος που χάνεται στο παιχνίδι (από πλάγια, στατικές φάσεις κλπ) και ο χρόνος που χάνεται σε καθυστερήσεις εκτός αγώνα, πανηγυρισμούς κλπ. Είναι μια προσέγγιση που μπορεί να προσφέρει περισσότερη δικαιότητα. Δεν το συνηθίσαμε αλλά το ποδόσφαιρο θα βοηθηθεί και αν εφαρμοστεί στην Κύπρο θα είναι καλύτερα διότι ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου στη χώρα μας ήταν ήδη πολύ χαμηλός».

Για το πως αντιλαμβάνονται οι παίκτες το «αιώνιο» ντέρμπι: «Ένας ποδοσφαιριστής που έρχεται στον ΑΠΟΕΛ, μέσα στις πρώτες δέκα μέρες θα μάθει κάποια πράγματα. Για την ιστορία της Κύπρου, το πολιτικό πρόβλημα, την ιστορία της ομάδας και τους ανταγωνιστές. Όταν μιλάμε για το ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια, δεν υπάρχει χώρα που δεν έχει αυτή την ποδοσφαιρική αντιπαλότητα. Θα αναφερθώ σε ένα παράδειγμα παίκτη που δημοσιεύσαμε και δήλωσή του. Ο Κρέσπο που έζησε πάρα πολλά ντέρμπι, από αυτό της γειτονιάς του μέχρι και το Σεβίλλη – Μπέτις. Έχει αγωνιστεί και σε πολύ υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα. Αντιλαμβάνεται αμέσως και βλέπουμε τέτοιους παίκτες πως γαλουχούν τους νεότερους σε θέμα νοοτροπίας πριν από τέτοια ντέρμπι. Το θέμα είναι η αύρα και οι νεαρότεροι πρέπει να την απορροφούν και οι παλαιότεροι να την ισορροπούν».

«Όλα όσα είπα έχουν να κάνουν με το ντέρμπι της πόλης. Πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν μας ενδιαφέρει πόσο θα μείνει κάποιος πίσω ή πόσο θα πλησιάσει. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου, η αλήθεια θα σε εκθέσει στο γήπεδο. Στατιστικά, τις εμφανίσεις θα τις ξεχάσουμε και μένει το αποτέλεσμα. Από αυτή την άποψη είμαστε ομάδα που έχει την καλύτερη αμυντική λειτουργία με την Πάφος FC. Δεν είμαστε οι καλύτεροι επιθετικά, αλλά ούτε και οι χειρότεροι και κοιτάμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες. Χειρότερα δεν μπορούμε να πάμε όσον αφορά στο σκοράρισμα, καλύτερα ναι»,