Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επεισοδια

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης,αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

*Καταγγελία του Διαιτητή Δημήτρη Σολωμού κατά του Λεωνίδα Παπαδάκη Βοηθού Προπονητή της ΠΑΦΟΥ FC που αποβλήθηκε γιατί έσπρωξε και εξύβρισε παράγοντες της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ κατά παράβαση του άρθρου 4 (γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον  αγώνα  Πρωταθλήματος  CYTA περιόδου 2022-2023 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου – ΠΑΦΟΣ FC/29.10.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από 2 αγώνες και πρόστιμο

*Καταγγελία του Διαιτητή Δημήτρη Σολωμού κατά του ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΖΟΥΝΓΚΒΙΡΘ, Προπονητή Τερματοφυλάκων της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ που αποβλήθηκε γιατί έβρισε την διαιτητική ομάδα στη φυσούνα των αποδυτηρίων και για αντιαθλητική συμπεριφορά  που  επέδειξε στο 95ο λεπτό του αγώνα προς τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας (τους έσπρωχνε) κατά παράβαση του άρθρου 4 (γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου–ΠΑΦΟΣ FC /29.10.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από 3 αγώνες και πρόστιμο

*Καταγγελία του Διαιτητή Χρυσοβαλάντη Θεουλή κατά του MESEN CALVO DIEGO ARMANDO, ποδοσφαιριστή της ΔΟΞΑΣ Κατωκοπιάς που αποβλήθηκε γιατί στέρησε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA  Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023 ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς – ΑΡΗΣ Λεμεσού/31.10.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία του Διαιτητή Κωνσταντίνου Θεοδώρου κατά του DEMETRIADES MIKAEL GREGORIOS  Ποδοσφαιριστή της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου που αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά γρονθοκόπησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή μετά την λήξη του αγώνα  Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Cablenet περιόδου 2022-2023 ΠΑΦΟΣ FC – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου/29.10.2022 (7η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από 3 αγώνες

*Καταγγελία του Διαιτητή Κωνσταντίνου Θεοδώρου κατά του GOMES COELHO TELMO ANDRE ποδοσφαιριστή της ΠΑΦΟΥ FC που αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά γρονθοκόπησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή μετά την λήξη του αγώνα  Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Cablenet περιόδου 2022-2023 ΠΑΦΟΣ FC – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου/29.10.2022 (7η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από 3 αγώνες

*Καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς, καπνογόνα και κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς, καπνογόνα και κροτίδες) στην κερκίδα, στην καταπακτή και στον αγωνιστικό χώρο (κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA  Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023 ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/31.10.2022 (9η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσός και κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσός και κροτίδες) στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο (κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18   της  Προκήρυξης   Πρωταθλήματος  CYTA   περιόδου 2022-2023.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA  Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023 ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/31.10.2022 (9η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΡΗ λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023 στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς – ΑΡΗΣ Λεμεσού /31.10.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ  στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΕΚ Λάρνακας – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών/30.10.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ Λεμεσού:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνου αντικειμένου (κροτίδα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για πυροδότηση επικίνδυνου αντικειμένου (κροτίδα), στην κερκίδα στο 78 λεπτό του αγώνα  κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο οπαδών  της ομάδας  πριν την έναρξη κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας – ΑΕΛ Λεμεσού/28.10.2022 (9η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(1) της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου:
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος του αγώνα που είχαν στόχο τον γενικό διευθυντή και τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για φτύσιμο από οπαδούς της ομάδας με στόχο τον τεχνικό διευθυντή της αντίπαλης ομάδας  μετά το τέλος του αγώνα κατά την αποχώρηση του από τον αγωνιστικό χώρο κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (στ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(δ) για επεισόδια (σύρραξη στο 90+5 λεπτό του αγώνα) που προκάλεσαν παράγοντες και ποδοσφαιριστές της ομάδας με την συμμετοχή παραγόντων και  ποδοσφαιριστών της αντίπαλης ομάδας (δημιουργήθηκε ένταση και αναταραχή στον αγωνιστικό χώρο από της μεταξύ τους αψιμαχίες) κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π και για επεισόδιο  που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας  μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο που είχε στόχο τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας (ανέβηκαν στα κάγκελα πάνω από την είσοδο των αποδυτηρίων τους ύβριζαν και τους απειλούσαν να μην πλησιάσουν την είσοδο των αποδυτηρίων) και περαιτέρω για επεισόδια που προκάλεσαν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου (κινήθηκαν προς την Νότια πλευρά του σταδίου έριχναν πέτρες προς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και το λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα της Πάφου στο γήπεδο) γεγονότα που προκάλεσαν την άμεση επέμβαση της αστυνομίας  κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Πρόστιμο
(2) του Τάσου Κίσσα τερματοφύλακα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε στο 90+5 λεπτό του αγώνα προς τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας (τους έσπρωχνε) κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Πρόστιμο
(3) του Κυριάκου Γεωργίου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε στο 90+5 λεπτό του αγώνα προς τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας (τους έσπρωχνε) κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου – ΠΑΦΟΣ FC/29.10.2022 (9η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(1) της ΠΑΦΟΣ FC:
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για επεισόδια (σύρραξη στο 90+5 λεπτό του αγώνα) που προκάλεσαν παράγοντες και ποδοσφαιριστές της ομάδας με την συμμετοχή παραγόντων και  ποδοσφαιριστών της αντίπαλης ομάδας (δημιουργήθηκε ένταση και αναταραχή στον αγωνιστικό χώρο από της μεταξύ τους αψιμαχίες) κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ  κατά   παράβαση   του  άρθρου Χ.18 της  Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA  περιόδου 2022-2023 
Απόφαση: Πρόστιμο
(2) του BERG HENNING STILLE προπονητή της ΠΑΦΟΥ FC για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε στο 90+5 λεπτό του αγώνα προς την κερκίδα της  αντίπαλης ομάδας κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Πρόστιμο
(3) του MENDIETA ZABALA Team Manager της ΠΑΦΟΥ FC για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας στο 90+5 λεπτό του αγώνα (τον χτύπησε στο πρόσωπο) κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγώνες και πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου – ΠΑΦΟΣ FC/29.10.2022 (9η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας/29.10.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:
(α) για χρήση λέιζερ  από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα προς τους οπαδούς και τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και καπνογόνα) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(γ) για ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και καπνογόνα) πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(δ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (μπύρες και ζιβανία) από οπαδούς της ομάδας εντός του γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Α Κατηγορίας 2022-2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

(ε) για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο φιλάθλων  της ομάδας  κατά την διάρκεια του αγώνα  (23 λεπτό του αγώνα) κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(στ) για σοβαρά επεισόδια (συμπλοκές, βιαιοπραγίες) που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας εντός του αγωνιστικού χώρου στο 23 λεπτό του αγώνα (εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και συμπλέκονταν με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρή αναταραχή στον αγωνιστικό χώρο που προκάλεσε τραυματισμούς και περαιτέρω την προσωρινή διακοπή του υπό εξέλιξη αγώνα κατά 15 λεπτά και με την παρέμβαση της αστυνομίας αποκαταστάθηκε η τάξη  κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) και 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π

(ζ) για προσωρινή διακοπή του αγώνα για 15 λεπτά στο 23ο λεπτό του αγώνα που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού–ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/30.10.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Για τις καταγγελίες  β, γ, δ, ε, στ, ζ επιβάλλεται στον Απόλλωνα πρόστιμο και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, με αναστολή μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 
 

Το κείμενο με το σκεπτικό της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή είναι διαθέσιμο στα σχετικά αρχεία, στο τέλος της είδησης. 


*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για χρήση λέιζερ  από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο. 

(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και καπνογόνα) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(γ) για ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και καπνογόνα) πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(δ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (μπύρες) από οπαδούς της ομάδας εντός του γηπέδου κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

(ε) για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο φιλάθλων  της ομάδας  κατά την διάρκεια του αγώνα (23 λεπτό του αγώνα)  κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(στ) για σοβαρά επεισόδια (συμπλοκές, βιαιοπραγίες) που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας εντός του αγωνιστικού χώρου στο 23 λεπτό του αγώνα (εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και συμπλέκονταν με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρή αναταραχή στον αγωνιστικό χώρο που προκάλεσε τραυματισμούς και περαιτέρω την προσωρινή διακοπή του υπό εξέλιξη αγώνα κατά 15 λεπτά και με την παρέμβαση της αστυνομίας αποκαταστάθηκε η τάξη  κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) και 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π

(ζ) για προσωρινή διακοπή του αγώνα για 15 λεπτά στο 23 λεπτό του αγώνα που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Για τις καταγγελίες β, γ, δ, ε, στ, ζ επιβάλλεται στον ΑΠΟΕΛ πρόστιμο και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, με αναστολή μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 
 

Το κείμενο με το σκεπτικό της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή είναι διαθέσιμο στα σχετικά αρχεία, στο τέλος της είδησης. 


(η) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18   της   Προκήρυξης  Πρωταθλήματος   CYTA  περιόδου 2022-2023.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού–ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/30.10.2022 (9η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΕΝΥ ΔΙΓΕΝΗ Ύψωνα:
(α) για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων των παιδιών επαναφοράς της μπάλας (boll boys) κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 40-47 Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023. 
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (μπύρες) από οπαδούς της ομάδας εντός του γηπέδου κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος B’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) γιατί ως γηπεδούχος Σωματείο  ως όφειλε δεν είχε στην διάθεση του διαιτητή για την διεξαγωγή του αγώνα, πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα τον απαιτούμενο αριθμό μπαλών συγκεκριμένου τύπου (adidas) της οποίες η ΚΟΠ προμηθεύει στα Σωματεία, κατά παράβαση του άρθρου 41 του Κεφ. ΧI της Προκήρυξης Πρωταθλήματος B’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023 E N Y ΔΙΓΕΝΗΣ Ύψωνα – ΠΕΓΕΙΑ 2014/29.10.2022 (7η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΠΕΓΕΙΑΣ 2014 για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (μπύρες) από οπαδούς της ομάδας εντός του γηπέδου κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος B’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023 ENY ΔΙΓΕΝΗΣ Ύψωνα – ΠΕΓΕΙΑ 2014/29.10.2022 (7η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά:
(α) του ΕΡΜΗ Αραδίππου για επεισόδια που προκλήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ παραγόντων και ποδοσφαιριστών της ομάδας με παράγοντες και ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας (είχαν έντονες λογομαχίες και σπρώχνονταν μεταξύ τους) κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) του ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ (προσωπικό) του ΕΡΜΗ Αραδίππου για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς μέλος του προσωπικού της αντίπαλης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα (τον ύβρισε και τον χτύπησε) κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγώνες και πρόστιμο
(γ) του N’ DJAI ALADJE ποδοσφαιριστή του ΕΡΜΗ Αραδίππου για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα (τον έπιασε από τον λαιμό)  κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγώνες και πρόστιμο
στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023 ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας/29.10.2022 (7η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(α) της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας για επεισόδια που προκλήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ παραγόντων και ποδοσφαιριστών της ομάδας με παράγοντες και ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας (είχαν έντονες λογομαχίες και σπρώχνονταν μεταξύ τους) κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (λοιπό προσωπικό) της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς μέλος του προσωπικού της αντίπαλης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα (τον ύβρισε) κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγώνες και πρόστιμο
(γ) του ORR NICKEL RONALDO ποδοσφαιριστή της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα (τον χτύπησε) κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγώνες και πρόστιμο
στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023 ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας/29.10.2022 (7η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας,  Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ–ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας/30.10.2022(7η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΕΘΝΙΚΟΥ Άχνας γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας,  Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ–ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας/30.10.2022 (7η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά:
(1) της ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου:
(α) γιατί δεν υπέβαλε ηλεκτρονικά την αίτηση προσωρινής αντικατάστασης του πρώτου προπονητή  και χρησιμοποίησε ως πρώτο προπονητή στον πιο κάτω αγώνα το βοηθό προπονητή κατά παράβαση του άρθρου 8 του Κεφ. XIII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) γιατί δεν δήλωσε στο φύλλο αγώνος και δεν είχε στον πάγκο της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα βοηθό προπονητή κατά παράβαση των άρθρων 2 και 9 του Κεφ. XIII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο

(2) του MASHINYA EDWARD ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας κατά την διάρκεια του πιο πάνω αγώνα και εγγεγραμμένος στο φύλλο αγώνος ως  πρώτος προπονητής χωρίς την απαιτούμενη έγκριση από την ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου 8 του Κεφ. XIII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Αποκλεισμός από 2 αγώνες
στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023 ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου – ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου /30.10.2022 (7η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(α) της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων των παιδιών επαναφοράς της μπάλας (ball boys) κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 40-47 Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023. 
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) του ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ προπονητή της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε κατά την διάρκεια του αγώνα (παρότρυνε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να προσποιούνται τραυματισμούς για να γίνονται καθυστερήσεις στον αγώνα) κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγώνες και πρόστιμο
στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023 ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών – ΠΟ Ξυλοτύμπου 2006/30.10.2022 (7η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου – ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς/29.10.2022 (5η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Cablenet περιόδου 2022-2023 ΑΕΛ Λεμεσού – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας/29.10.2022 (7η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου γιατί επέτρεψε στον ποδοσφαιριστή με σταθερό αριθμό φανέλας 19 Αλέξανδρο Κέλη να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και να αγωνισθεί με αριθμό φανέλας 9 αντί του σταθερού αριθμού κατά παράβαση του άρθρου 14 του Κεφαλαίου ΧΙ της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Cablenet περιόδου 2022-2023 ΠΑΦΟΣ F C – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου/29.10.2022 (7η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Μη διεξαχθείς Αγώνας Πρωταθλήματος Νέων U19 Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας – ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς/30.10.2022 (5η Αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του ΑΠΟΝΑ και πρόστιμο για την ΑΠΕΠ

*Διακοπείς Αγώνας Πρωταθλήματος Νέων U19  Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 ΕΛΗΑ Λυθροδόντα – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας/30.10.2022 (5η Αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της Αναγέννησης.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΖ Ζακακίου ότι κατά παράβαση της Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων και την Προκήρυξη της Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 στον αγώνα  Πρωταθλήματος  Κ-17 περιόδου 2022-2023 ΑΕΖ Ζακακίου–ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΤΣΙΩΝ/30.10.2022 χρησιμοποίησε αντικανονικά τον ποδοσφαιριστή Μάριο Σαρρή  και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής δεν είναι εγγεγραμμένος στο σωματείο σας
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων U17 περιόδου 2022-2023 ΑΕΖ Ζακακίου – ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΤΣΙΩΝ/30.10.2022 (4η Αγωνιστική).

*Ο αγώνας Πρωταθλήματος Παίδων U17 περιόδου 2022-2023 ΑΕΖ Ζακακίου – ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΤΣΙΩΝ/30.10.2022 (4η Αγωνιστική) για την τύχη του.
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 9-0 υπέρ του Παρθενώνα. 

*Καταγγελία κατά του ΑΝΤΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ λοιπό προσωπικό του ΑΡΗ Λεμεσού για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο ως μη εξουσιοδοτημένο άτομο (δεν ήταν γραμμένος στο Φύλλο αγώνος) στο 69ο  λεπτό του αγώνα και για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς τον διαιτητή του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο (κινήθηκε προς το μέρος του και τον έβρισε), κατά παράβαση των άρθρων 10.2(α) και 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ  στον αγώνα Επίλεκτης Κατηγορίας Παίδων U16 Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας/29.10.2022 (6η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά της ΑΓΙΑΣ Νάπας γιατί δεν συμπλήρωσε και δεν επιβεβαίωσε ηλεκτρονικά στο σύστημα comment το Φύλλο αγώνος, κατά παράβαση των όσων καθορίζονται στα άρθρα 12 – 15 του Κεφαλαίου ΙΧ της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022/2023 και της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Νέων και  Παίδων 2022/2023 και της Εγκυκλίου 0405/22/23 ημερομηνίας 11/10/2022 στον αγώνα Ανώτατης Κατηγορίας Παίδων U15 Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού–ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας/29.10.2022(5η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά του Π. Ο. ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ γιατί δεν αναγραφόταν ο σταθερός αριθμός της φανέλας των ποδοσφαιριστών της ομάδας στα παντελονάκια των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στον πιο πάνω αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 16 του Κεφαλαίου ΙΧ της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2021/2022 και της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Νέων και  Παίδων 2022/2023 στον αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων U15 Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς – Π. Ο. ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ/30.10.2022 (4η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ γυμνασίαρχου της ΛΕΥΚΟΘΕΑΣ Λατσιών για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του (δεν προέβη στον σωστό έλεγχο για τα δικαιούμενα άτομα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο)  κατά  παράβαση των άρθρων 26-29 του Κεφαλαίου XV της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γυναικών περιόδου 2022/2023  
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος  Γυναικείου  Ποδοσφαίρου περιόδου 2022-2023 ΛΕΥΚΟΘΕΑ Λατσιών – ΑΡΗΣ Λεμεσού/30.10.2022 (6η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων U19 Cablenet περιόδου 2022-2023 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου – ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/02.11.2022 (7η Αγωνιστική).
Απόφαση:  Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του Γιώργου Καζαμία Εκπρόσωπου Τύπου της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου αναφορικά με  δηλώσεις του στην CYTAVISION μετά τον αγώνα ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου – ΠΑΦΟΣ F C που διεξήχθη στις 29/10/2022 που είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ) (iii) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και του άρθρου 7 του  Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά:
(α) της ΑΕΖ Ζακακίου γιατί επέτρεψε να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και να είναι εγγεγραμμένος στο φύλλο αγώνα ο Παύλος Μιχαήλ Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, κατά παράβαση του άρθρου 30.5 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022/2023.
Απόφαση:  Πρόστιμο.
(β) του Παύλου Μιχαήλ Γενικού Γραμματέα της ΑΕΖ Ζακακίου ο οποίος βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα εγγεγραμμένος στο φύλλο αγώνος υπό την ιδιότητα τραυματιοφορέα, κατά παράβαση του άρθρου 30.5 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022/2023 και του άρθρου 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Αποκλεισμός από ένα αγώνα. 
στον αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων U17 περιόδου 2022-2023 ΑΕΖ Ζακακίου – ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΤΣΙΩΝ/30.10.2022 (4η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(α) της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου γιατί επέτρεψε να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας υπό την ιδιότητα του τραυματιοφορέα ο κάτοχος διπλώματος  UEFA C (ACTIVE) Γεώργιος Παπαλλής   κατά παράβαση του άρθρου 12 του Κεφ. ΧIΙΙ τις Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου περιόδου 2022-2023
Απόφαση:  Πρόστιμο.
(β) του Γεώργιου Παπαλλή κάτοχος διπλώματος UEFA C (ACTIVE) o οποίoς βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο  και ήταν εγγεγραμμένος στο φύλλο αγώνος ως τραυματιοφορέας  κατά παράβαση του άρθρου 12 του Κεφ. ΧΙΙI τις Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023.
στον αγώνα Επίλεκτης Κατηγορίας Παίδων U14 Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου – ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου /29.10.2022 (5η Αγωνιστική).
Απόφαση:  Αποκλεισμός από ένα αγώνα. 

*Καταγγελία κατά:
(α) της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου γιατί επέτρεψε να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας υπό την ιδιότητα του τραυματιοφορέα ο κάτοχος διπλώματος  UEFA C (ACTIVE) Γεώργιος Παπαλλής κατά παράβαση του άρθρου 12 του Κεφ. ΧIΙΙ τις Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου περιόδου 2022-2023
Απόφαση:  Πρόστιμο.
(β) του Γεώργιου Παπαλλή κάτοχος διπλώματος UEFA C (ACTIVE) o οποίoς βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο  και ήταν εγγεγραμμένος στο φύλλο αγώνος ως τραυματιοφορέας  κατά παράβαση του άρθρου 12 του Κεφ. ΧΙΙI τις Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023.
Απόφαση:  Αποκλεισμός από ένα αγώνα.
στον αγώνα Επίλεκτης Κατηγορίας Παίδων U15 Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου – ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου /29.10.2022 (5η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(α) της ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου ότι κατά παράβαση της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Νέων & Παίδων 2022-2023 στον αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων U15 περιόδου 2022-2023 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας – ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου/30.10.2022 (4η Αγωνιστική) χρησιμοποίησε αντικανονικά τους ποδοσφαιριστές Λούκα Παπαθανασίου/  και Στυλιανό Ιωαννίδη  και συγκεκριμένα χρησιμοποίησε 2 ποδοσφαιριστές αντί 1 μεγαλύτερης ηλικίας κατά 1 χρόνο (κατά την 01.01.2023)
Απόφαση:  Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων U16 περιόδου 2022-2023 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας – ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου/30.10.2022 (4η Αγωνιστική).

*Ο αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων U16 περιόδου 2022-2023 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας – ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου/30.10.2022 (4η Αγωνιστική) για την τύχη του.
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 4-0 υπέρ της Αναγέννησης Δερύνειας.

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας ότι κατά παράβαση της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Νέων & Παίδων 2022-2023 στον αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων U15 Α’ Φάση περιόδου 2022-2023  ΑΠΟΕΛ Λευκωσία ς– ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς/30.10.2022 (4η Αγωνιστική) χρησιμοποίησε αντικανονικά τον ποδοσφαιριστή Χρυσόστομο Αριστείδου  και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν δηλωμένος στον κατάλογο της ομάδας
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων U15 Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς/30.10.2022 (4η Αγωνιστική).

*Ο αγώνας Πρωταθλήματος Παίδων U15 Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς/30.10.2022 (4η Αγωνιστική) για την τύχη του.
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του ΑΤΛΑ. 

*Καταγγελία κατά της ΑΕΖ Ζακαίου γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €200= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 28.09.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022/2023 ΑΕΖ Ζακακίου – ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας /16.09.2022  (2η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών.

*Καταγγελία κατά του ΕΝΥ ΔΙΓΕΝΗ Ύψωνα γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 28.09.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022/2023 ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου - Ε Ν Υ ΔΙΓΕΝΗΣ Ύψωνα/17.09.2022 (2η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΠΕΓΕΙΑ 2014 γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 28.09.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022/2023 ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου - ΠΕΓΕΙΑ 2014 /17.09.2022 (2η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.