3

Τον έντονο προβληματισμό τους για τα επεισόδια βίας στους ποδοσφαιρικούς αγώνες εξέφρασαν στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των ομάδων Α’ Κατηγορίας.

Σωματεία και Ομοσπονδία εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί με άμεσες ενέργειες.

Ως πρώτο βήμα, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ενημέρωσε τις ομάδες για την απόφαση της Ομοσπονδίας να προστεθεί στις προβλεπόμενες ποινές των Πειθαρχικών Κανονισμών και η ποινή της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων.

Θα προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση των Προέδρων ΚΟΑ και ΚΟΠ με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, με θέμα συζήτησης την πιο αποτελεσματική εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλους και την αστυνόμευση των αγώνων, καθώς και την ανάγκη για ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν βία στους αγωνιστικούς χώρους.

Θα ακολουθήσει συνάντηση σε επίπεδων τεχνοκρατών  του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και της Αστυνομίας για θα επεξεργαστούν σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.