Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ψ

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ήταν καλεσμένος στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή.

Αναλυτικά:

Για τη συζήτηση στη Βουλή και την κατηγορία της αύξησης του κόστους: «Θυμίζω ότι η προεκτίμηση του έργου ήταν 29,1 εκ. ευρώ. Και ανέβηκε δύο εκατομμύρια περισσότερο. Τώρα είναι στα 40 εκ. ευρώ. Κάθε σεντ που προστίθεται για οποιοδήποτε λόγο, περνάει από την επιτροπή, που συμμετέχει και ο γενικός ελεγκτής. Όταν το είπα χθες, είπε πως ο ίδιος διαφώνησε, κάτι που δε γνώριζα, αφού ο ΚΟΑ δεν συμμετέχει στην επιτροπή. Θεωρούσαμε πως έχει περάσει ομόφωνα. Τα 40 εκ. ευρώ είναι το τελικό κόστος».

Αν δικαιολογείται η αύξηση: «Υπάρχει μηχανικός εντιμότατος και αξιόλογος που ελέγχει το έργο και υπογράφει κάθε τι που πηγαίνει στην Επιτροπή. Κάθε σεντ περνάει από έγκριση».

Για τη δήλωση του πως αν υπάρχει οποιοδήποτε ποσό που να αιωρείται, δέχεται να πάει φυλακή: «Βέβαια, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Αν υπάρχει κάτι, να πληρώσουμε, είναι δημόσιο χρήμα, όμως δεν ανέχομαι να λένε πως έφαγα τόσα χρήματα. Το είπα χθες με έντονο τρόπο, στο τέλος ηρέμησε η κατάσταση και δε θέλω να δώσω κάποια συνέχεια».

Για την παράδοση του έργου: «Το έργο άρχισε να παραδίδεται. Το παραλαμβάνουμε σταδιακά. Βλέπουμε να υπάρχει μία συνεχείς δραστηριότητα παράδοσης και παραλαβής. Η τελική παραλαβή υπολόγιζα πάντα ότι θα είναι μέσα Νοεμβρίου. Είναι θέμα ημερών».

Για τη συμφωνία διαχείρισης: «Είναι έτοιμη η συμφωνία, έχουν συμφωνήσει και οι ομάδες και είναι έτοιμες να υπογράψουν. Ρωτήθηκα χθες από τη Βουλή, που βρισκόμαστε και τους απάντησα πως είμαστε έτοιμοι για την υπογραφή».

Για τις διαδικασίες που υπολείπονται: «Έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες και είναι στο δρόμο. Αυτό που γράφεται και λέγεται, είναι λάθος. Όλες οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει με την προϋπόθεση πως θα πέσουν οι υπογραφές. Κάναμε πολλές διαβουλεύσεις με όλες τις υπηρεσίες, τα σωματεία και χάσαμε χρόνια από τη ζωή μας για το τελικό κείμενο, που θα έπρεπε να είναι τελειωμένο από την αρχή του έργου. Είμαστε στο παρά ένα».

Αν υπάρχει κάποιο αδιέξοδο: «Αδιέξοδο υπήρχε πριν από κάποιους μήνες. Αυτό το θέμα των πιστοποιητικών είναι μία πραγματικότητα. Υπάρχουν όροι και υπηρεσίες που χρειάζονται για να γίνει ένας συντονισμός. Είμαστε πάρα πολύ κοντά».

Για τη μουρμούρα που υπήρξε από τις ομάδες της Λεμεσού: «Βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω οι ομάδες της Λεμεσού; Επόμενη ερώτηση…».