Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πετεβινος

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή.

Διαβάστε κάποιες από τις κυριότερες αναφορές του μαζί με ηχητικό απόσπασμα:

Για τη νίκη επί του Απόλλωνα: «Θα χαρακτήριζα την εμφάνιση ως μία εμφάνιση ακριβώς όπως έπρεπε να είναι σε μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ουσία και το τρίποντο. Είχαμε ως προτεραιότητα τα αποτελέσματα και έχουμε έναν εξαιρετικό απολογισμό στα τελευταία τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε πως έχουμε πάρα πολλές δυνατότητες που δεν έχουν βγει».

«Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ένα στοιχείο πολύ σημαντικό. Ότι οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση. Ο προπονητής συχνά αναφέρει τη λέξη ψυχολογία. Για έναν προπονητή που αναλαμβάνει αφότου άρχισε η περίοδος είναι λογικό να δίνει έμφαση σε αυτόν τον τομέα. Έδωσε περισσότερη βαρύτητα στο management. Είναι ένας πάρα πολύ καλός manager, έχει τον τρόπο να δημιουργεί αυτοπεποίθηση, καλή ψυχολογία και να πιστεύουν οι παίκτες στον εαυτό τους και στο πλάνο του», πρόσθεσε για τη συμβολή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και ότι ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζεται στο γήπεδο πιο νοικοκυρεμένος.

«Αυτό που συμβαίνει είναι πως είμαστε πιο νοικοκυρεμένοι, με ένα πλάνο που υπηρετούν οι πάντες στον αγωνιστικό χώρο. Άμα βελτιώσουμε κι άλλα πράγματα θα κάνουμε το έργο μας πιο εύκολο και ένα από αυτά είναι η επιθετική λειτουργία και οι αριθμοί είναι εκεί. Αν βελτιωθεί αυτό θα είναι καλύτερα και αν το είχαμε, σαφώς σε πολλά παιχνίδια θα ήταν πιο εύκολο το έργο μας και θα είχαμε περισσότερους βαθμούς», υπογράμμισε ακολούθως και συνέχισε σχολιάζοντας για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με βατούς αντιπάλους (ΕΝΠ και Δόξα) και σχετικά με την πίστη των οπαδών του ΑΠΟΕΛ:

«Είναι εύκολο να προσπαθείς να προβλέψεις και να υπολογίζεις με βάση το δείγμα του παρελθόντος. Κοιτάζουμε την προοπτική. Σωστά υπενθύμισε ο προπονητής ότι την πάθαμε μετά από τη νίκη επί της Ανόρθωσης με ένα πρόγραμμα θεωρητικά πιο βατό. Θα υπάρξει μια μίνι διακοπή και ο προπονητής θα μπορεί να δώσει βαρύτητα και σε κάποια άλλα στοιχεία. Σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι την Παρασκευή με την ΕΝΠ και θα είναι ένα καλό κριτήριο. Δεν μπορεί ένας ΑΠΟΕΛίστας να μην έχει πίστη. Θα μου πεις κτίζεται με τα αποτελέσματα η πίστη. Έχουμε μια ομάδα με προοπτική, αλλά την ίδια ώρα στο ποδόσφαιρο μετράει η ουσία και τα αποτελέσματα».

Για τα επεισόδια στο Τσίρειο και αν πρέπει να μπουν μπροστά οι ομάδες: «Να μπούμε μπροστά ως ομάδες; Ως προς τι; Δεν το λέω για να υπεκφύγω… Αντιλαμβάνεστε ότι σε μία ανακοίνωση έστω κι αν είναι μακροσκελής, είναι εντελώς επιφανειακή στο να σημειωθούν κάποια πράγματα, διότι δεν μπορείς σε μία ανακοίνωση να παρουσιάσεις ολόκληρο το πρόβλημα. Στην τελευταία παράγραφο λέμε πως αντί να παίρνουμε το παράδειγμα χωρών που πέρασαν από αυτά τα ημίμετρα και δεν τα κατάφεραν. Εμείς ακολουθούμε αντί να τα αποφεύγουμε. Πάμε να κάνουμε την σκέψη για άλλο ένα ημίμετρο, τον αποκλεισμό των ανθρώπων στο να παρακολουθήσουν έναν αγώνα εκτός έδρας επειδή δεν έχουμε τα γήπεδα ή τα μέσα ή την αντίληψη για να του παρέχουμε ασφάλεια. Την ίδια ώρα χώρες με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα πέρασαν από αυτή την φάση, είδαν ότι είναι λανθασμένο αυτό το μέτρο και βρήκαν άλλους τρόπους. Εμείς αντί να ακολουθούμε το τελευταίο τους βήμα, βλέπουμε το πρώτο τους βήμα».

«Από την αρχή εμείς φωνάζαμε πως ο νόμος είναι ένα ημίμετρο. Τέσσερα χρόνια μετά διερωτόμαστε αν λειτουργεί και αν λειτουργεί όπως πρέπει. Τι κάνουμε για να λειτουργήσει; Πως θα λειτουργήσει όταν δεν υπάρχουν γήπεδα. Γιατί κάναμε τον νόμο. Τον κάναμε για δύο γήπεδα; Φτάσαμε στο σημείο να είμαστε κοντά στην απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Ακολουθούμε το παράδειγμα της Ελλάδας που είναι το λανθασμένο; Γιατί δεν ακολουθάμε το παράδειγμα της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ισπανίας… Στην ανακοίνωση τονίζουμε πως εμείς εδώ είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε, λόγω των αδυναμιών της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, τα λάθη που έκαναν οι χώρες που έχουν ήδη βρει τις λύσεις και τις έχουν εφαρμόσει…».

Και συνέχισε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ατιμωρησία. Πώς μπορείς να το διορθώσεις; Με την ίδια λογική που αντιμετωπίζονται τα εγκλήματα που υπάρχουν. Άμα τα γνωρίζεις από προηγουμένως. Άμα δεν τα γνωρίζεις τι μπορείς να κάνεις; Δεν νομίζω πριν από το παιχνίδι ότι υπήρξε οποιαδήποτε τοποθέτηση από τις ομάδες πέραν από σεβασμό. Στο συγκεκριμένο γήπεδο, γίνονται επεισόδια με συγκεκριμένο τρόπο και περνάνε στο γήπεδο από συγκεκριμένο σημείο. Τι άλλο πρέπει να πούμε; Δεν είναι θέμα της Αστυνομίας, είναι θέμα του κόσμου. Η Αστυνομία με τα μέσα που έχει και δεν τους ταυτοποιεί. Όταν ταυτοποιηθούν κάποιοι με βάση τη νομοθεσία, τότε απαγορεύεται η είσοδός τους στα γήπεδα αυτόματα. Τι θέλετε να κάνουν οι ομάδες. Υποτίθεται ότι ψηφίστηκε από τους νομοθέτες ένας νόμος που υποτίθεται καλύπτει τα πάντα. Σε άλλες περιπτώσεις εντοπίστηκαν οπαδοί και τιμωρήθηκαν».

«Στην αδυναμία του Συστήματος καλούμε ουσιαστικά τα σωματεία να γίνουν νομοθέτες. Αυτά που είδαμε ήταν επικίνδυνα σε σημείο που δεν πάει άλλο. Για αυτό συγχαρήκαμε ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να βγάλουν ένα μεροκάματο και συνέβαλαν ώστε να μην έχουμε χειρότερα. Πως γίνεται για ακόμη μια φορά να ακούμε ότι η κάρτα σωστά εφαρμόζεται και 40 ώρες μετά από τα όσα έγιναν να μην ξέρουμε πως μπήκαν 30 άτομα χωρίς κάρτα και χωρίς καμία σύλληψη μέχρι στιγμής», υπογράμμισε ακολούθως.

Καταληκτικό σχόλιο ενόψει Ένωσης: «Κάθε παιχνίδι είναι το σημαντικότερο μέχρι το επόμενο. Είναι δύσκολη ημέρα η Παρασκευή για τον περισσότερο κόσμο όπως θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε μία δυναμική παρουσία. Είναι κομβικό σημείο για να δείξουμε χαρακτήρα όπως δείξαμε στα ντέρμπι, είχαμε δείξει αδυναμίες σε τέτοιας μορφής παιχνίδια στο πρόσφατο παρελθόν και θέλουμε να το διορθώσουμε και μπορούμε έχοντας τον κόσμο δίπλα μας».