Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γηπεδο λεμεσου

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το νέο γήπεδο Λεμεσού και το πολύκροτο θέμα της διαχείρισης.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορούσε την διαχείριση, όχι τόσο την χρήση γιατί το γήπεδο έγινε για τις τρεις ομάδες. Το ερώτημα ήταν αν έπρεπε να βγει ο ιδιοκτήτης, ο ΚΟΑ σε διαγωνισμό ή σε απευθείας ανάθεση. Αυτό το θέμα το μελετήσαμε πολύ και με το νομική υπηρεσία και με την έφορο κρατικών ενισχύσεων. Επειδή την διαχείριση θα την έχουν τα σωματεία, η νομική υπηρεσία ενσωμάτωσε στην συμφωνία αρκετές πρόνοιες. Με κάποιες διαφωνούσαν τα σωματεία. Η έφορος έκανε επίσης συστάσεις και βάλαμε κάποιες πρόνοιες κι εμείς στην συμφωνία. Θεωρώ ότι είναι τελική η συμφωνία.
Επειδή γράφτηκαν και λέχθηκαν πολλά πρέπει να πω κάτι. Πέρασε το μήνυμα ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή είναι μπαμπούλας. Στις 20 Σεπτεμβρίου πήγε στις Βρυξέλες και όλες οι εισηγήσεις μπήκαν στο νέο συμβόλαιο. Όταν πάει το νέο συμβόλαιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Είναι θέμα ημερών να υπογράψουν και τα σωματεία».


Το ενοίκιο είναι 400.000; «Ναι αυτό είναι το ποσό και θα αποφασίσουν οι ίδιοι για την κατανομή».


Η χρονική διάρκεια: «Υπήρχε η αρχική πρόβλεψη για 33+33+33 χρόνια και η συμφωνία άλλαξε και πάμε για 20+20 χρόνια».


Πότε θα μπορέσουν οι ομάδες να μπουν στο νέο γήπεδο«Το γήπεδο θα παραδοθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου, αυτό είναι δεδομένο. Τρέχουν όλες οι διαδικασίες για τα υπόλοιπα. Θα χρειαστεί ένα μικρό διάστημα. Το βλέπω από τα μέσα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου».