Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΜΑΡΣΕΛΛΟ ΦΟΡΜΑ

Σε 15 επίσημα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει ήδη δύο προπονητές και έχει χρησιμοποιήσει 37 διαφορετικούς παίκτες!

Αξέχαστο (με την κακή έννοια) ήταν το ντεμπούτο του Μαρσέλο με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος μπήκε ως αλλαγή στο 60ό λεπτό με το αποτέλεσμα στο 0-0 και όχι μόνο δεν έφερε την ανάσταση που περίμεναν οι οπαδοί του, αλλά ήταν ένας από τους παράγοντες που έφεραν την κατάρρευση και το τελικό 0-3.

Το θέμα όμως βρίσκεται αλλού. Ο Μαρσέλο, ο οποίος έμοιαζε εμφανώς ανέτοιμος, έγινε ο 37ος διαφορετικός ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός μόλις μετά από 15 επίσημα παιχνίδια μέσα στην σεζόν (6 για το πρωτάθλημα και 9 για την Ευρώπη)!

Μάλιστα το νούμερο -που ήδη είναι εξωπραγματικό- αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, αφού δεν έχουν κάνει ακόμα ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα οι Πασχαλάκης, Σαμασεκού, Λάιντνερ, Κασάμι, ενώ δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να ενεργοποιηθούν και οι Φορτούνης, Λαλά.

Αν μάλιστα τον Ιανουάριο γίνουν κι άλλες μεταγραφές, τότε δεν αποκλείεται να φτάσουμε στον αριθμό μαμούθ των 50 διαφορετικών ποδοσφαιριστών σε μία σεζόν, κάτι που δεν έχει προηγούμενο σε καμία ομάδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο -τουλάχιστον σε προηγμένο επίπεδο.

Πάντως από αυτούς τους 37 που έχουν παίξει έστω και ένα λεπτό φέτος, οι 9 έχουν αποχωρήσει από την ομάδα (Μανωλάς, Ραντζέλοβιτς, Ζικερνάγκελ, Τικίνιο, Μαντί Καμαρά, Κανέ, Κούτρης, Χασάν, Καρβάλιο), ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε κι άλλες εκκαθαρίσεις την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Όταν πάντως μία ομάδα αλλάζει τόσους ποδοσφαιριστές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τότε έννοιες όπως χημεία, ρόλοι, αυτοματισμοί πάνε περίπατο, με τον Ολυμπιακό να καταργεί φέτος κάθε ποδοσφαιρική λογική και το πληρώνει ακριβά σχεδόν σε κάθε γήπεδο.

SDNA