Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηξηξ

Ιστορική στιγμή… ενόψει στη Serie A! Η Φεριέρι Καπούτι ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Σασουόλο με τη Σαλερνιτάνα για την 8η αγωνιστική και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που σφυρίζει ως πρώτη διαιτητής σε παιχνίδι της κορυφαίας κατηγορίας στην Ιταλία.

«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή», είπε μεταξύ άλλων ο Αλφρέντο Τρενταλάντζε, πρόεδρος των διαιτητών, αναφερόμενος στο ντεμπούτο της Φεριέρι Καπούτι στην κορυφαία κατηγορία. Η 31χρονη διαιτητής, τον Δεκέμβριο του 2021 έγινε η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε ποτέ ομάδα κορυφαίου πρωταθλήματος διευθύνοντας τον αγώνα της φάσης των «32» του Coppa Italia μεταξύ της Κάλιαρι και της Τσιταντέλα. Λίγο νωρίτερα, τον Οκτώβριο είχε οριστεί για πρώτη φορά στη Serie B, διευθύνοντας το ματς ανάμεσα στην Τσιταντέλα και τη ΣΠΑΛ.

Η Καπούτι θεωρείται ως η κορυφαία γυναίκα διαιτητής στην Ιταλία, ενώ δείχνει να κάνει άλματα προόδου. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που επιλέχτηκε από την επιτροπή διαιτησίας, η οποίας της δίνει μια μεγάλη ευκαιρία για να αποδείξει την αξία της.