Τηλεόραση Ραδιόφωνο
SDK

Δείτε την ανακοίνωση του συνδέσμου διατητών Κύπρου..

«Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ. πρόσφατα έλαβε μια ισχυρή εντολή διαμέσου της εκλογικής μας συνέλευσης για συνδικαλιστική δράση και κατοχύρωση θεμελιωδών αρχών.

Αναφορικά με τα συλλογικά αιτήματα των διαιτητών μας, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την θέσπιση και κατοχύρωση “πλάνου” διαιτησίας. Η παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, με την εποπτεία τής Εκτελεστικής της Κ.Ο.Π., θα πρέπει να κατοχυρώνει τα πιο κάτω και να καθορίζει πολιτική:

Πλάνο διαιτησίας:
Συμπλήρωση και στελέχωση καταλόγων διαιτητών/κριτήρια λίστας διεθνών.
Επιλογή και αξιολόγηση συνεργατών/διορισμό επιτροπής διαιτησίας.
Κατοχύρωση λειτουργήματος με σύμβαση (για τους Elite).
Αποκατάσταση διαιτητών / βοηθών premier.
‘Βελτίωση του επιπέδου της διαιτησίας.
Ασφάλεια και υγεία διαιτητών.
Αποκατάσταση δικαιωμάτων διαιτησίας/επαναφορά οδοιπορικών.
‘Προστασία συνθηκών απασχόλησης.
‘Κίνητρα και προϋποθέσεις διαιτητών.
Έξιχρονισμός συστήματος διαχείρισης/εκπαίδευσηψορισμός παρατηρητών.
Αναγκαία προϋπόθεση των πιο πάνω αποτελεί η τήρηση των «Κανονισμών Διαιτησίας» της Κ.Ο.Π., διαμέσου της σωστής και ορθολογική διαχείρισης των διαιτητών/ίσες ευκαιρίες και αξιοκρατικά κριτήρια ανέλιξης, αξιολόγηση διεθνών διαιτητών.
Η εκ νέου αξιολόγηση και στελέχωση όλων των βαθμίδων της διαιτησίας και ιδιαίτερα Elite και Premier με ικανούς και έμπειρους διαιτητές και την προσθήκη νέων και ταλαντούχων.
Ο ρόλος του Σ.Δ.Κ. είναι καθαρά συνδικαλιστικός πού σκοπό έχει τη διαφύλαξη δικαιωμάτων/ωφελημάτων του Κύπριου διαιτητή. Να αναφέρουμε ότι υπάρχει στα σκαριά μνημόνιο συνεργασίας με άλλους φορείς του ποδοσφαίρου, το οποίο θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό και θα έχει θετικό πρόσημο προς διαφύλαξη των πιο πάνω.
Ο Σ.Δ.Κ. σε συνεργασία με την Ε.Δ. έχει το δικαίωμα βάση των Κανονισμών Διαιτησίας, να αναφέρεται σε εισηγήσεις, απόψεις και θέσεις στην Κ.Ο.Π. που εκφράζουν την ορθολογική κατάταξη /διαλογή, εκπαίδευση, μάθηση και εξέλιξη των διαιτητών.
Ένα επιβαλλόμενο πλεονέκτημα που πρέπει να έχει ο υπεύθυνος διαχείρισης διαιτησίας είναι να έχει ικανότητα να εξελίσσει το επίπεδο της κυπριακής διαιτησίας, πράγμα που έκανε αρχικά με θετικό πρόσημο, αλλά εν συνεχεία η αστάθεια που παρατηρήθηκε και η έλευση ξένων διαιτητών δημιούργησε ανισότητα.
Η Δαπάνη της Ομοσπονδίας για εξέλιξη και βελτίωση της διαιτησίας, (Βλέπετε τεχνολογία VAR), δείχνει μέχρι στιγμής να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού η εισαγωγή ξένων επιλογών στους σημαντικούς αγώνες του πρωταθλήματος δημιουργεί τετελεσμένα για το Κυπριακό στοιχείο στη διαιτησία, πράγμα που ο αρχιδιαιτητής καλείτε να διαχειριστεί και να δώσει λύσεις.
Εάν το μακροπρόθεσμο πλάνο και η πολιτική είναι η συνεχόμενη έλευση ξένων διαιτητών και η συρρίκνωση των Elite διαιτητών από την 3 κατηγορία και κάτω, θα ήταν προτιμότερο να γίνει αναφορά από μέρους της Κ.Ο.Π., για να γνωρίζουν οι διαιτητές ποιο είναι το status καριέρας και ποιες οι προοπτικές τους.
Με αυτή λοιπόν τη λογική το νέο Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ. πραγματοποίησε δυο συναντήσεις μέχρι τώρα με την ηγεσία της Κ.Ο.Π.

Καταθέσαμε απόψειψεισηγήσεις και αιτήματα για όλες τις κατηγορίες διαιτητών, για τις οποίες πήραμε διαβεβαιώσεις ότι σημαντικά θέματα θα τύχουν μελέτης. Οποιοδήποτε ανακοίνωση πηγάζει από τη μη τήρηση των δεσμεύσεων.

Επίσης θίξαμε ότι η αριθμητική εκπροσώπηση του Σ.Δ.Κ. στην Ε.Δ. πρέπει να διασφαλίζεται.

Για τα πιο πάνω αιτήματα και ανησυχίες, λάβαμε κλήση εκτάκτως και έχει διευθετηθεί άμεσα νέα συνάντηση εντός ολίγων ημερών με την Εκτελεστική της Κ.Ο.Π., για προσπάθεια επίλυσης και εξέτασης των αιτημάτων μας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν εισακουστούν οι εισηγήσεις μας για βελτίωση συνθηκών απασχόλησης σας, θα υπάρξει ενημέρωση και συλλογική απόφαση από τα μέλη μάς.

Καταληκτικά ο Σ.Δ.Κ., είναι νόμιμα κατοχυρωμένος για προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, παράκληση όπως μην προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια που μειώνει το συνδικαλιστικό σας δικαίωμα.

Με εκτίμηση,

Από την Εκτελεστική Επιτροπή ΔΙΣ. του Σ.Δ.Κ».

4