Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασα

Η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με τις ομάδες μας να παίρνουν ανάσες ξεκούρασης, μετά το δύσκολο πρόγραμμα, κυρίως για αυτές που είχαν και υποχρεώσεις στην Ευρώπη.

Σε αυτή την διακοπή οι ομάδες κάνουν ανασκόπηση για το τι έκαναν μέχρι τώρα, με στόχο να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους ενόψει συνέχειας. Ένα καλό κριτήριο για σύγκριση είναι η βαθμολογία στην περσινή 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA με την αντίστοιχη αγωνιστική φέτος. Μοναδική διαφορά φέτος είναι ότι το πρωτάθλημα διεξάγεται με την συμμετοχή 14 ομάδων, ενώ πέρσι συμμετείχαν 12.

Ας πάρουμε την βαθμολογία...

Στην κορυφή φέτος συναντάμε την μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος, την Πάφο η οποία μέχρι στιγμής έχει μαζέψει 10 βαθμούς. Πέρσι η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ είχε ακριβώς τους μισούς βαθμούς(5) και βρισκόταν στην 7η θέση.

Ο περσινός πρωταθλητής Απόλλων που πέρσι βρισκόταν στην κορυφή με 12 βαθμούς, φέτος είναι στην 2η με 10. Ο 3ος Άρης με 9 βαθμούς, στην περσινή περίοδο, όπου επανήλθε στην πρώτη κατηγορία ήταν στην 4η θέση με 7 βαθμούς, όσους είχε και η Ομόνοια, η οποία φέτος βρίσκεται στην 8η θέση με 6.

Από 7 βαθμούς και στις θέσεις 4-7 βρίσκονται ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα και Δόξα. Πέρσι ο ΑΠΟΕΛ ήταν στην προτελευταία θέση με μόλις 3 βαθμούς, η Ανόρθωση στην 5η με 6, η Δόξα στην 6η με 5, ενώ η Νέα Σαλαμίνα την σεζόν 2021-2022 βρισκόταν στην Β' κατηγορία. 

Από την άλλη η ΑΕΚ Λάρνακας που πέρσι έμεινε για αρκετό καιρό στα ψηλά της βαθμολογίας, πέρσι στην 4η αγωνιστική ήταν στην 2η θέση με 8 βαθμούς. Φέτος είναι στην 9η θέση με μόλις 4 βαθμούς. 

Στις θέσεις 10,11 και 12 βρίσκονται Ακρίτας με 4 βαθμούς, ΕΝΠ με 3 βαθμούς και Καρμιώτισσα με επίσης 3 βαθμούς. Και οι 3 ομάδες ανέβηκαν φέτος στην πρώτη κατηγορία. 

Βίοι παράλληλοι για την προτελευταία ΑΕΛ και τον τελευταίο Ολυμπιακό που έχουν από 1 βαθμό φέτος, ενώ πέρσι ήταν μαζί στους 4 βαθμούς, με την Λεμεσιανή ομάδα να ήταν στην 8η θέση και τους μαυροπράσινους στην 9η.

***Η βαθμολογία είναι συμπληρωμένη και με τους εξ αναβολής αγώνες που έδωσαν οι ομάδες στην συνέχεια.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες:

σδδ