Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τσαμπιονς Λιγκ .jpg

Το Champions League έχει συνδεθεί με έναν ύμνο που ακούγεται εδώ και 30 χρόνια και που έχει εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης. Κάθε ποδοσφαιρόφιλος και μη μπορεί να τον καταλάβει από τις πρώτες νότες του, έστω κι αν τελικά η μελωδία δεν είναι ο ύμνος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Το 1992, η UEFA ανέθεσε στον Τόνι Μπρίτεν να συνθέσει τον ύμνο της αναμορφωμένης διοργάνωσης κι αυτός υιοθέτησε μεγάλο μέρος της δημιουργίας του Τζορτζ Φρίντερικ Χάντελ "Zadok the Priest", η οποία χρησιμοποιήθηκε στην ενθρόνιση του Βασιλιά Γεωργίου του 2ου το 1727!

Από τη συγκεκριμένη ενθρόνιση, το Zadok the Priest χρησιμοποιήθηκε σε κάθε επόμενη μέχρι και την πιο πρόσφατη, στις 2 Ιουνίου του 1953, για την Ελισάβετ τη 2η.


Το Zadok the Priest θα χρησιμοποιηθεί φυσικά και στην τελετή ενθρόνισης του Καρόλου του 3ου, η οποία μπορεί να διεξαχθεί έπειτα από μήνες, έστω κι αν έχει αναλάβει τα σκήπτρα από την περασμένη Πέμπτη και το θάνατο της μητέρας του.

Γι' αυτόν το συσχετισμό και με σεβασμό στο πένθος του Ηνωμένου Βασιλείου, η UEFA αποφάσισε να μην ακουστεί ο ύμνος του Champions League στα παιχνίδια που περιλαμβάνουν τις έξι ομάδες του Νησιού.