Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυπριοι

Αρκετά χαμηλό είναι το ποσοστό των Κύπριων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος Cyta. Συγκεκριμένα μόλις το  21.7% των παικτών που πήραν χρόνο συμμετοχές μέχρι στιγμής είναι Κύπριοι. Οι 14 ομάδες μας χρησιμοποίησαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές 258 παίκτες, από τους οποίους μόνο οι 56 είναι Κύπριοι. Δραματικός πραγματικά ο αριθμός, όμως ήταν δυστυχώς αναμενόμενο ύστερα από την απόφαση των ομάδων και της ΚΟΠ για αύξηση από τους 15 σε 17 ξένους χωρίς κανένα περιορισμό. 

Η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους Κύπριους είναι ο Ολυμπιακός, 9 από τους 19 που αγωνίστηκαν με την φανέλα της ομάδα του Γιάννη Πετράκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα που δεν χρησιμοποίησε καθόλου σχεδόν Κύπριους είναι η Πάφος, στην οποία αγωνίστηκε για μόλις 6 λεπτά ο Μάριος Δημητρίου. 

Εκτός από τον Ολυμπιακό άλλες δύο ομάδες χρησιμοποίησαν αρκετούς Κύπριους. Η Ένωση 8 από τους 18 που έπαιξαν μέχρι στιγμής και η Ομόνοια έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 7 Κύπριους από τους 22 που έπαιξαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές. 

Αυτό που προβληματίζει είναι αριθμοί μικρών ομάδων και κυρίως αυτών που ανέβηκαν φέτος κατηγορία να μην έχουν στις βασικές τους επιλογές Κύπριους. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Καρμιώτισσας με μόλις δύο Κύπριους και αυτοί πέρασαν ως αλλαγή και του Ακρίτα που μέχρι στιγμής αγωνίστηκαν μόλις 3 συμπατριώτες μας. 

Πάντως μέχρι στιγμής είχαμε 34 γκολ στο πρωτάθλημα, με 29 διαφορετικούς σκόρερ με μόλις 4 από αυτούς να είναι Κύπριοι! (Δείτε εδώ το ρεπορτάζ μας)


Δείτε αναλυτικά πόσους ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησαν οι ομάδες μας μέχρι στιγμής και πόσοι και ποιοι από αυτούς είναι οι Κύπριοι. 

Οι ομάδες μας με αλφαβητική σειρά: 

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΚΥΠΡΙΟΙ

ΟΝΟΜΑΤΑ

ΑΕΚ

19

2

Μάμας, Εγγλέζου.

ΑΕΛ

18

4

Ανδρέου, Φραντζής, Παπαφώτης, Παντελή.

Ακρίτας

18

3

Δημοσθένους, Πικής, Καραγιάννης.

Ανόρθωση

16

3

Αρτυματάς, Κορέα, Αντωνίου.

ΑΠΟΕΛ

21

4

Καρώ, Θεοδώρου, Σατσιάς, Γουήλερ.

Απόλλων

21

4

Πίττας, Κυριάκου, Δημητρίου, Παναγιώτου.

Άρης

18

2

Πηλέας, Σπόλιαριτς.

Δόξα

17

3

Στυλιανού, Φασουλιώτης, Παυλίδης.

ΕΝΠ

18

8

Γαβριήλ, Μαυρουδής, Κοτσώνης, Κωνσταντίνου, Κολωνίας, Ρουσιάς, Κατσιάρης, Χριστοφή.

Καρμιώτισσα

18

2

Οικονομίδης, Χατζηβασίλης.

Νέα Σαλαμίνα

16

4

Σεργίου, Κουμουρής, Καλογήρου, Φράγκος.

Ολυμπιακός

19

9

Αντωνίου, Κυριάκου, Πεχλιβάνης, Ψύχας, Καπαρτής, Ιωάννου, Ευτυχίδης, Χριστοδούλου, Μουκτάρης.

Ομόνοια

22

7

Κακουλλής, Λοίζου, Χαραλάμπους, Κούσουλος, Παναγιώτου, Ζαχαρίου, Παπουλής.

Πάφος F.C.

17

1

Μάριος Δημητρίου.

Σύνολο:

258

56

--------------------------