Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ομονοια πριν αεκ

Προβλημάτισε πολύ η Ομόνοια  με την εμφάνιση της χθες βραδυ κόντρα στην ΑΕΚ. Δεν  έδειξε κάτι το θετικό, ούτε κάτι το οποιο άρεσε σε κάποιον.

Η Ομόνοια έδειξε ξεκάθαρα τις αδυναμίες της, και αυτές οι αδυναμίες έχουν να κάνουν καθαρά με το επίπεδο των ποδοσφαιριστών που έχει, ή  καλύτερα που δεν έχει.  Στο  τακτικό κομμάτι  επίσης, δεν νομίζουμε να είδε  κανένας κάτι το ιδιαίτερα δουλεμμένο.

Η λογική  και η πολιτική της Ομόνοιας στο κομμάτι των μεταγραφών είναι ξεκάθαρο ότι έχει αποτύχει. Δεν μπορεί μια ομάδα που τερμάτισε 7η,  που έχει τον ίδιο προπονητή απο πέρυσι τον Φεβρουάριο, και κυρίως που έχει τον ίδιο  σκάουτερ  εδω και τρία χρόνια να  μην έχει καταφέρει ακόμη να  κλείσει το ρόστερ της. Δεν γίνεται μια ομάδα που θέλει:,  να διακριθεί στην Ευρώπη και  έχει το πρώτο της Ευρωπαϊκό παιχνίδι σε 12 μέρες,  να έχει 3 σημαντικότατες  θέσεις στο ρόστερ της κενές.

Ο  πολύ καλός σέντερ φορ,  ο πολύ καλός επιθετικός μέσος,  ο πολύ καλός κεντρικός μέσος, και ένας πολύ  καλός αμυντικός μέσος είναι  οι απαραίτητες προσθήκες για  να  στελεχωθεί, και εάν αυτοί δέσουν και δουλευτούν να κάνουν μια καλή ομάδα.Τονίσαμε το <<πολύ καλός>> γιατί το απλά καλός δεν της αρκεί.  Αν δεν  γίνουν όλα αυτα, τότε πολύ δύσκολα η Ομόνοια θα μπορέσει να πετύχει κάτι.

Το  πιο μεγάλο  αγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας είναι το κέντρο, Μπασιρού  και Μίξ  δεν είναι για μεγάλα πράγματα. Φιλότιμος αμυντικός μέσος ο Μπασιρού, αλλα  αυτό δεν αρκεί. Οσο για τον Μίξ υπερεκτιμημένος απο την πρώτη στιγμή, που ακόμη και στα καλύτερα του είναι απλά ένα υποφερτό <<οχταράκι>> για  να δινει ανάσες και όχι για να χτιστεί ομάδα, και ιδιαίτερα μια σαν την Ομόνοια πάνω του. Για  να γίνει πιο ευκολα αντιληπτη η αδυναμία της Ομόνοιας  σε αυτές τις θέσεις κάντε απλά μια σύγκριση, στο ΑΠΟΕΛ  υπάρχει ο Σαρφό και στην ΑΕΚ ο Λέδες. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το πρόβλημα με τους δύο μέσους της Ομόνοιας θα είναι ακόμη πιο εμφανέστατο  στην Ευρώπη. Εαν επιστρέψει ο Κούσουλος,και βρει  μετά απο τόσο  μεγάλη απουσία τον εαυτό του, τότε τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν.

Μια ομάδα που παίζει 4-3-3 η 4 -2-3-1 όπως η Ομόνοια  θέλει να έχει ποιότητα και ποσότητα στον επιθετικό μέσο. Εκεί υπάρχει  ουσιαστικά  μόνο ο Παπουλλής, που περισσότερο δεύτερος επιθετικός είναι,και είναι στα 38 του. Δεν  ξέρουμε πόσο μπορεί  να ανταποκριθεί εκεί ο Μπρούνο, και εάν ήρθε για αυτη την θέση. Για τον σκοπό αυτό αποκτήθηκε σήμερα ο Ουκρανός Ρομάν Μπέζους, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να δώσει το κάτι παραπάνω. 


Όσο αφορά  τους νεοφερμένους, η πρώτη εικόνα  και με δεδομένο ότι χρειάζονται χρόνο, είναι ότι, ο Μάθιου είναι ένα αξιοπρεπέστατο δεξί μπακ, ο  Μίλετιτς  ενα δυνατό στόπερ, ο Πάρκερ ένας ακραίος επιθετικός που έχει εκρηκτικότητα, ειναι  καλός στο ένας εναντίων ενός, χωρίς όμως πολύ ουσία στο παιχνίδι του. Καλός παίκτης ο Μπρούνο, με καλή τεχνική, αν και χθες δεν  είχε καλή απόδοση.
Σε γενικές γραμμές δηλαδή, οι παίκτες που ήρθαν μέχρι τώρα μπορεί κάποιος να  πει ότι δεν είναι κακοι, την ίδια ώρα όμως δεν μπορεί να λεχθεί ότι όλοι τους είναι και εξαιρετικοι, και αυτό έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να συμβεί για να είμαστε και δίκαιοι