Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τζακα 3

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων στην Βρετανία πραγματοποιεί έρευνα για μία κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Γκρανίτ Τζάκα στο παιχνίδι της Αρσεναλ με την Λιντς.

«Βόμβα» στις τάξεις της Αρσεναλ έσκασε με υπόθεση που είναι υπό έρευνα και αφορά ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Η υπόθεση αφορά τον Γκρανίτ Τζάκα και μία κίτρινη κάρτα που έλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο στον εκτός έδρας αγώνα με την Λιντς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τζάκα, που δέχθηκε την κίτρινη κάρτα στο 86ο λεπτό για καθυστέρηση, δεν κινδυνεύει με τιμωρία, ωστόσο το ότι υπήρξε υπερβολικά μεγάλο χρηματικό ποσό που πονταρίστηκε στην κάρτα του, οδήγησε σε έρευνα έξι μηνών από την Ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, η οποία παρέπεμψε το θέμα στην Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων.

Το ματς σε εκείνο το χρονικό σημείο ήταν 1-4 υπέρ της Αρσεναλ, που ήταν και το τελικό σκορ.

Υπολογίζεται ότι υπήρξαν πονταρίσματα ύψους 52.000 λιρών σε live στοιχηματισμό στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα στο να δεχτεί κάρτα ο Τζάκα εντός του τελευταίου 10λεπτου της αναμέτρησης. Αυτό κι έγινε στο 86’, με το ποντάρισμα να έχει τοποθετηθεί σε ένα ανταλλακτήριο στοιχημάτων και αναφέρθηκε λίγο αργότερα ότι το στοίχημα κέρδισε μια πληρωμή περίπου 250.000 λιρών.

Πρακτορεία στοιχημάτων και προχώρησαν σε σχετική καταγγελία στην FA λόγω του μεγάλου χρηματικού ποσού, που τόνισαν πως είναι ασυνήθιστο. Προς το παρόν ο Ελβετός ποδοσφαιριστής δεν κινδυνεύει με τιμωρία από την FA, ωστόσο η Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων θα κάνει ανεξάρτητη έρευνα που προφανώς θα εξετάσει και αν ο Τζάκα πήρε εσκεμμένα την κάρτα ή αν εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στην υπόθεση.

gazzetta.gr