Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΤΡΟΥΛΛΟΙ

Δευτέρα της Λαμπρής και σε χωριά και δήμους, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, αναβιώνουν παραδοσιακά παιχνίδια, όπως προστάζει το έθιμο.

Συνεργεία του ΑΝΤ1 βρέθηκαν στην κοινότητα των Τρούλλων στην επαρχία Λαρνακας και στους Δήμους Αγλαντζιάς και Παραλιμνίου στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώσου, αντίστοιχα, και κατέγραψαν εικόνες και δηλώσεις από τα λαμπριάτικα γλέντια που στήθηκαν.

Τίμησαν τις παραδόσεις της Λαμπρής στους Τρούλλους

Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια και παιχνίδια που πέρασαν από γενιά σε γενιά.

Αυτά θέλουν οι παραδόσεις της Λαπρής, και αυτά προσφέρουν δήμοι και κοινότητες, είτε με ήλιο είτε με βροχή.

τρουλλοι

Ο στόχος κοινός: να περάσουν ευχάριστα τις ώρες τους οι μεγάλοι με θύμισες από τα παλιά και από τα παιδικά τους χρόνια, αλλά και να μεταλαμπαδευτούν οι παραδόσεις στις νεώτερες γενιές.

Η παράδοση των παιχνιδιών του Πάσχα αναβίωσε και φέτος στους Τρούλλους της επαρχίας Λάρνακας.

τρουλλοι

Μαντήλι, αυγουλοδρομίες, σακκουλοδρομίες, και σχοινί ήταν μερικά από τα παιχνίδια που κράτησαν μέχρι αργά και πρόσφεραν διασκέδαση.

τρουλλοι

Από την πασχαλινή εκδήλωση δεν μπορούσαν να απουσιάζουν τα κάθε λογής εδέσματα, τα οποία φτιάχθηκαν με μεράκι και αγάπη, από τους ακούραστους εθελοντές της κοινότητας.

τρουλλοι

Κάτοικοι των Τρούλλων και όχι μόνο αγκάλιασαν και φέτος την πασχαλινή εκδήλωση, ενώ συμμετείχαν μαζικά και στο ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώθηκε νωρίς το πρωί.

Εκδήλωσεις με Πασχαλινά έθιμα στην παλιά Αγλαντζιά

Δευτέρα της Λαμπρής στην Αγλαντζιά.

Τα πασχαλινά παραδοσιακά παιχνίδια, αναβίωσαν στην Παλιά Πλατεία του Δήμου, με δεκάδες δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν το λαμπριάτικο γλέντι.

Από την πασχαλινή εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν, τα τραγούδια και οι παραδοσιακοί κυπριακοί χοροί.

Λαϊκή παραδοσιακή συναυλία, Πάσχα στο Παραλίμνι

Λάμπριάτικη εκδήλωση διοργανώθηκε χθες Κυριακή του Πάσχα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Ο Δήμος Παραλιμνίου παρουσίασε τη Λαϊκή Παραδοσιακή Συναυλία "Θεέ μου να `ρταν οι Λαμπρές" με τους Φρεδερίκη Τομπάζου, Σάββα Λαγού και Δημήτρη Σουρουλλά.

Απόψε ο Δήμος Παραλιμνίου διοργανώνει για τους δημότες του και ξένους επισκέπτες το Παναϋριν του Άη Γιωρκού, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.