Τηλεόραση Ραδιόφωνο
hg

Ανώνυμο τηλεφώνημα στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνούν την απόπειρα δολοφονίας  που διαπράχθηκες πριν οκτώ μέρες στην Ανθούπολη με στόχο 34χρονο έθεσε σε κινητοποίηση τις αρχές.

Η πληροφορία έκανε λόγο ότι: Η γεμιστήρα και κομμάτι του όπλου είναι στο συγκεκριμένο σημείο στην παραλία των Περβολιών στην Λάρνακα.

Άμεσα μέλη της ανακριτικής ομάδας μετέβησαν στο σημείο ενώ στις έρευνες ζητήθηκε και η συνδρομή δυτών από την λιμενική. Χθές λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα δύτης εντοπίζει μία γεμιστήρα η οποία στάλθηκε ήδη για επιστημονικές εξετάσεις.

Η επιχείρηση της λιμενικής συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί  χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, την ώρα που έρευνες έγιναν σε άλλα δύο σημεία στην πρωτεύουσα σχετικά με το λευκό σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου.

 «Όσον αφορά στην υπόθεση της απόπειρας φόνου 34χρονου στην Λευκωσία για την οποία τελούν υπό κράτηση επτά πρόσωπα οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης λαμβάνονται καταθέσεις και αξιολογούνται διάφορες πληροφορίες και στοιχεία. Επίσης  παραλαμβάνονται τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις», επισήμανε η Λειτουργός Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου.

Αναμένουν και άλλες απαντήσεις

Τα επόμενα 24ώρα οι ανακριτές θα έχουν ενώπιον τους στοιχεία από διάφορες εξετάσεις που ίσως δώσουν και απαντήσεις σε αρκετές πτυχές τις υπόθεσης. Μία από αυτές είναι και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 34χρονου θύματος που συνεχίζει να νοσηλεύεται  στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα ίσως απαντήσουν :

-Με ποιο συνομίλησε ενώ ήταν στον αστυνομικό σταθμό και του είχε πει για το πού βρίσκεται.

-Ποιός τον πήρε να μεταβεί για κατάθεση

-Αλλά και τηλεφώνημα που φαίνεται να δέχθηκε αργά το βράδυ της περασμένης μέρας όπου και ρίχθηκαν οι τρεις πυροβολισμοί εναντίων του.

Στο μεταξύ την ερχόμενη Πέμπτη στο Εφετείο αναμένεται να εξεταστεί η έφεση των συνηγόρων υπεράσπισης τεσσάρων εκ των επτά που τελούν υπό κράτηση με διάταγμα δικαστηρίου. Οι τέσσερις άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου για να τεθούν υπό κράτηση.