Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Μαγευτικές εικόνες και θέαμα χάρισαν οι ανθισμένες ιαπωνικές κερασιές στους επισκέπτες που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, στο Πάρκο Ιαπωνικών Κερασιών (Kampos Sakura Park) στον Κάμπο. Η εκδήλωση με την επονομασία “Ανοιξιάτικο Πέπλο στον Κάμπο” πραγματοποιήθκε για πρώτη φορά φέτος με σκοπό τον εορτασμό της ανθοφορίας των κερασιών Σάκουρα και του συμβολισμού της Άνοιξης, της αναζωογόνησης και της ελπίδας που αυτές φέρουν. Συνδιοργανωτές της μοναδικής αυτής εκδήλωσης ήταν το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου, το Πολιτιστικό Σωματείο Ανάπτυξης Κάμπου-Τσακίστρας που σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο, φρόντισαν να υποδεχτούν και να φιλοξενησουν όλους τους επισκέπτες με πλήθος δραστηριοτήτων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και χορό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πλήθος κόσμου απόλαυσε την εκθαμβωτική ομορφιά των ανθών σάκουρα ενώ ταυτόχρονα τους δόθηκε η ευκαιρία να φωτογραφηθούν ντυμένοι με παραδοσιακές ιαπωνικές στολές που διάθεσε για την περίσταση η Ιαπωνική Πρεσβεία (Yukata and Happi Wearing Experience). Στον ίσκιο των κερασιών, τα παιδιά απασχολήθηκαν με δημιουργικές δραστηριότητες από ομάδα εθελοντών δασκάλων του χωριού.

Την ευκαιρία είχαν ακόμα οι επισκέπτες να συνδεθούν με το Πάρκο SAKURA υιοθετώντας τη δική τους κερασιά με συμβολικό ποσό και να περιηγηθούν στους χώρους του χωριού με σταθμούς την παλιά βρύση, τον παλιό ελιόμυλο, το μοναδικό στην Κύπρο πάρκο με αγριόπαπιες καθώς και το μοναδικό στην Κύπρο Εκθετήριο πλουμιστού κολοτζιού.

Πλήθος κόσμου απόλαυσε το μεσημεριανό του στα εστιατόρια του Κάμπου, μέσα στη δροσιά του δάσους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Κοινοτάρχης Κάμπου, κύριος Σωτήρης Αντωνίου καθώς και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Κύπρο, κύριος Yoshio Yamawaki, οι οποίοι επισήμαναν με τη σειρά τους τη σημασία και τον πολύτιμο δεσμό που ενώνει δυο διαφορετικούς πολιτισμούς και λαούς μέσω μιας τόσο μοναδικής πρωτοβουλίας. Παρά τη γεωγραφική απόσταση, η Κύπρος και η Ιαπωνία μοιράζονται πολλές κοινές αξίες και παραδόσεις. Οι σχέσεις των δυο χωρών ενισχύονται σε πολλάπλά επίπεδα, τώρα και μέσω του εορτασμού της ανθοφορίας των κερασιών Sakura στον Κάμπο. Εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, η Πληρεξούσιος Υπουργός, κυρία Κούλα Σοφιανού, εξήρε τη σημασία των διπλωματικών σχέσεων Κύπρου – Ιαπωνίας και τόνισε τις θετικές εξελίξεις σε πολλούς τομείς, οι οποίες αναπτύσσονται και ενισχύονται. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κύριος Νικηφόρος, άλλοι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι διεθνών και τοπικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.

Η εκθαμβωτική ομορφιά των ανθισμένων κερασιών Sakura στον Kάμπο είναι μια μαγευτική εικόνα που συνοδεύει κάθε Άνοιξη. Οι λεπτοί, ροζ ανθοί τους ανοίγουν τον δρόμο για την άφιξη της νέας εποχής, ενώ η ευωδιά τους γεμίζει τον αέρα με αίσθηση ανανέωσης και ελπίδας. Κάθε χρόνο, η εμφάνισή τους είναι μια υπενθύμιση όχι μόνο της ομορφιάς της φύσης, αλλά και της αναζωογονητικής δύναμης της ανανέωσης και της αλλαγής. Είναι μια εποχή που μας υπενθυμίζει να εκτιμούμε την ομορφιά που περιβάλλει τη ζωή μας και να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή που μας προσφέρει η φύση.

Η εκδήλωση αυτή που στόχο έχει να γίνει θεσμός, αποτελεί και προπομπό της καρποφορίας των κυπριακών κερασιών και του Φεστιβάλ Κερασιού που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκυριάκο Ιουνίου στον Κάμπο. Πληροφορίες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Φωτογραφίες: Νίκος Κοφτερός και Γιώργος Χρυσοστόμου

υκθ
θυκ
θκυ
κθυ
κθυ