Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λιθ

Δεν είναι καλά τα νέα για τον βασιλιά Καρόλου, καθώς σύμφωνα με ξένα Μέσα, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται σταδιακά, γεγονός που οδηγεί τους αξιωματούχους του παλατιού του Μπάκιγχαμ να διατηρούν ένα τακτικά ενημερωμένο σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του - οι προετοιμασίες για την οποία ξεκίνησαν την επομένη της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ειδικότερα, πηγές αναφέρουν στο αμερικανικό Daily Beast ότι η κατάσταση της υγείας του 75χρονου μονάρχη δεν είναι «καλή».

Ο βασιλιάς Κάρολος, εδώ και πολύ καιρό απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και ειδικά μετά την ανακοίνωσή του ότι πάσχει από καρκίνο, τον Φεβρουάριο, επιλέγει να μην κάνει δημόσιες εμφανίσεις, προφανώς, για να κρύψει τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του.

«Φυσικά είναι αποφασισμένος να τον νικήσει (καρκίνο) και όλοι έχουν πέσει πάνω του. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί», δήλωσε στο Daily Beastο πηγή που περιγράφεται ως παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν αποκάλυψε ποτέ από ποιον καρκίνο πάσχει, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν ήταν καρκίνος του προστάτη, ο οποίος είναι μια από τις πιο θεραπεύσιμες μορφές της νόσου.

Το Παλάτι έχει κρατήσει σιγήν ιχθύος σχετικά με την πορεία της υγείας του 75χρονου μονάρχη. Ωστόσο ειδικοί και πολιτικοί σχολιαστές που έχουν μιλήσει δημοσίως αναφέρουν ότι ο βασιλιάς «ανταποκρίνεται πολύ καλά» στη θεραπεία.

Την ίδια ώρα όμως, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, οι βοηθοί του βασιλιά Καρόλου εξετάζουν τακτικά αντίγραφα ενός εγγράφου αρκετών εκατοντάδων σελίδων που περιγράφει τα σχέδια της βασιλικής κηδείας του, το οποίο ονομάστηκε «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

«Τα σχέδια έχουν ‘ξεσκονιστεί’ και ενημερώνονται ενεργά. Είναι κάτι αναμενόμενο δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο» δήλωσε στο Daily Beast η πηγή.

Τα εξαιρετικά λεπτομερή έγγραφα δημιουργήθηκαν την επομένη ημέρα από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Βρετανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στη Daily Beast ότι η «επιχείρηση Γέφυρα Μενάι» ενημερώνεται τακτικά, αλλά τόνισαν ότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία και ότι «θα ήταν παράλογο να εξάγει κανείς οποιαδήποτε συμπεράσματα» από αυτό το γεγονός.

Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν επικαιροποιημένα σχέδια για την κηδεία τους που κατηγοριοποιούνται με κωδικούς που βασίζονται σε γέφυρες. Για παράδειγμα το σχέδιο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ονομάστηκε Επιχείρηση «London Bridge».

Το σχέδιο θανάτου του βασιλιά Καρόλου έχει πάρει το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική Ουαλία.

«Φυσικά εξετάζουν κάθε πτυχή της επιχείρησης Γέφυρα Μενάι. Η κηδεία της βασίλισσας πήγε πήγε πολύ καλά και έθεσε ψηλά τον πήχη. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό. Είναι μια δουλειά, που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος που ασχολείται με τον προγραμματισμό των βασιλικών κηδειών.

Πηγή: protothema.gr